Nå kan du søke om forskudd på dagpenger

Har du behov for forskudd på dagpenger?

NAV melder at det pga stor pågang vil ta tid å behandle alle søknader om dagpenger, det er derfor åpnet en mulighet for å søke om forskudd. Fra fagforeningen vil vi råde de som er permittert å søke om forskudd. NAV har ikke meddelt hva tid de vil starte å utbetale dagpenger på ordinær måte, men har gitt melding om at det vil gå en god stund.

Klippet fra NAV.no

                               Alle som har søkt om dagpenger kan nå søke om et forskudd via en ny søknadsfunksjon på nav.no.                
           

           For å sikre at folk raskt får penger å leve for mens regelverk og IT-systemer tilpasses Stortingets vedtak, har NAV i rekordfart laget en forskuddsordning.

Ordningen gjelder både for permitterte og arbeidsledige. Den gjelder ikke for frilansere og selvstendig næringsdrivende, der Stortinget har vedtatt å opprette en helt ny stønadsordning. For denne gruppen jobber regjeringen videre med å finne en løsning.

Hvis du har søkt om og fyller de grunnleggende kravene for rett til dagpenger, kan du søke om forskudd via denne lenken. Vær oppmerksom på at det kan være stor pågang, slik at det kan hende du må prøve igjen når pågangen er mindre.

Hvis du søker i løpet av mandag 30.mars eller tirsdag 31. mars, vil forskuddet komme inn på konto fredag 3.april. Alle som søker senest fredag 3. april vil få sin utbetaling innen onsdag 8.april, altså dagen før skjærtorsdag.

Mer info