El & IT Forbundet Lanserer Glød

31. august lanseres EL & IT Forbundets nye, digitale tillitsvalgtopplæring: Glød - kraft bak kravene. 

 

Skolerte, engasjerte og trygge tillitsvalgte er en av våre aller viktigste medlemsfordeler. Hvert år velger vi mellom 1 500 og 2 000 person til ulike verv i organisasjonen. Mange av disse deltar ikke på ordinære kurs, til tross for at de er helt nye i rollen. Derfor har EL & IT Forbundet laget et digitalt innføringskurs som er raskt å gjennomføre og lett tilgjengelig. Målet med opplæringen er å gi den mest grunnleggende kunnskapen, gjøre tillitsvalgte trygge i sin rolle og skape motivasjon til ytterligere skolering.

INNHOLD OG UTVIKLING

Kursets innhold omfatter blant annet litt om tillitsvalgtrollen, forhandlinger, lov- og avtaleverk og EL og IT Forbundet som organisasjon. Hvert kapittel avsluttes med noen spørsmål. "Quizen" er ment som hjelp til refleksjon, og for å huske det som nettopp er gjennomgått. Første gang tillitsvalgte tar kurset må framdriften følges slik den er lagt opp i kurset. Deretter kan det fritt hoppes fram og tilbake mellom kapitlene. 

 

Kurset er utviklet i samarbeid med en ekstern leverandør, Varde Hartmark. Fellesforbundet og Fellesorganisasjonen har allerede tatt i bruk tilsvarende løsning. EL & IT Forbundets kurs bygger på deres erfaringer, i tillegg til at vi i utviklingen har brukt en referansegruppe bestående av 21 tillitsvalgte og kursholdere med ulik erfaring og bakgrunn fra EL og IT Forbundet. Alle som gjennomfører kurset blir bedt om å gi tilbakemeldinger, slik at EL & IT Forbundet kan tilpasset eller forbedre innholdet ytterligere på et senere tidspunkt.

 

Se traileren på YouTube:https://www.youtube.com/watch?v=8sjIPu0o8UA

 

Mer om Glød

Det kommer en artikkel om Glød i neste nummer av Nettverk (kommer i løpet av uken). Det kommer også til og skrives om kurset på EL & IT  forbundets nettsider. 

HVEM FÅR TILBUDET?

Alle som er registrert med verv i forbundets medlemsregister får tilbud om å delta. De som er registrert etter 1. januar 2015 kommer til å få noen høflige påminnelser dersom de ikke gjennomfører kurset. 

De som registreres med sitt første verv etter 31. august 2017 får også tilbudet (og påminnelser). Det skjer automatisk etter at vervet er lagt inn i medlemsregisteret. 

 

Målet er 85 prosent gjennomføringsgrad etter ett års drift for de som har vært tillitsvalgt siden 1.1.2015.

 

HVORDAN KOMME I GANG?

Invitasjonene til kurset skjer via tilsending av SMS og e-post med brukernavn og lenke til pålogging. Passord oppretter man etter å ha trykt på lenken. Tillitsvalgte vi ikke har telefonnummer til mottar e-post i stedet (utsending 4. september). Første gang man bruker innloggingslenken til kurset trenger man ikke å taste inn brukernavn, kun sette eget passord. Dersom man logger ut, må man legge inn brukernavn (valgfritt telefonnummer eller epost) og passord. 

Mer info